Megint szeles lesz a hétvége

Hidegfront jön.

2022. február 5., 06:08

Szerző:

Szombatra egy hidegfront hoz szeles időt. Kevés helyen várható csapadék, jellemzően északon, északkeleten és néhol délen, délnyugaton alakul ki eleinte eső, esetleg havas eső, ónos eső, napközben a gomolyfelhőkből zápor, hózápor. Több felhő a délnyugati és északkeleti tájak fölött maradhat, de az ország nagy részén sok napsütés ígérkezik. Az északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban -3, +5, napközben 5-11 fok várható.

Vasárnap a reggeli napos időt követően észak felől megnövekszik a magas szintű felhőzet, így szűrt napsütésre van kilátás. Eső, havas eső előreláthatólag este északon eshet. A délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalra -6, -1 fok közé hűl le a levegő, kora délután 4-11 fokra van kilátás.

(Kiemelt képünk illusztráció)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.