Meghalt egy ember háztűzben Tiszafüreden

Háztűzben meghalt egy ember szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszafüredhez tartozó Kócsújfalun – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2022. december 10., 20:37

Szerző:

A tájékoztatás szerint egy hatvan négyzetméteres családi ház egyik szobája gyulladt ki szombat délután Kócsújfalun, a Dr. Garaczi András utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a lakóház egyik kilenc négyzetméteres, teljes terjedelmében égő szobájában a lángokat hamar eloltották.

Az épületben egy ember tartózkodott a tűz idején, azonban a gyors beavatkozás ellenére az életét már nem lehetett megmenteni – közölték.

Nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőeszköz okozta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat fogja tisztázni – írták a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.