Megérkezett a havazás délre, akár 10-15 centi is eshet

Vasárnap a fővárosban is szállingózhat a hó.

2022. január 8., 15:14

Szerző:

Reggel óta folyamatosan hull a hó a dél-keleti országrészen. Egy sekély ciklon csapadékzónája elérte hazánkat délkelet felől, ennek hatására egyre többfelé kell havazásra, havas esőre készülni az ország ezen területein.

Vasárnap reggelig jelentősebb, néhol 10 centis vastagságot elérő hótakaró alakulhat ki. Az időkép több olvasója is jelezte, hogy havazik, az ország ezen részén több helyen is nagy pelyhekben havazik, jelenleg 4-5 cm hónál tartanak a települések.

 

 
 
 

Vasárnap az ország középső részén is szállingózhat a hó, de ide jelentős havazást nem jósolnak a meteorológusok.

Szombaton az Alföldön sokfelé fog havazni, emellett a Zemplénben és a Dunántúl délkeleti tájain is számítani kell kisebb havazásra. Máshol változóan felhős-napos idő valószínű említésre méltó csapadék nélkül. A szél általában gyenge marad, a hőmérséklet kora délután -2 és +4 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben a keleti határ közelében, valamint északnyugaton szállingózhat a hó, majd napközben, kora este elsősorban a Dunántúlon számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra, északnyugaton havas esőre. Csak kevés helyen süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Délkeleten, keleten tartósabban párás, ködös maradhat az idő. Ismét fagyos lesz a reggel, majd napközben -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn északon, északkeleten süthet ki több órára a nap, máshol sok felhő lehet az égen, de csak néhol fordulhat elő gyenge szitálás, jelentéktelen hószállingózás, reggel délkeleten néhol ónos szitálás. Az élénk, erős északias szélben 2-7 fokra van kilátás a kora délutáni órákban.

Kedden sok napsütés ígérkezik, eleinte több felhő a déli tájak fölött lehet, hószállingózás reggel még előfordulhat. Az élénk, helyenként erős északias szélben 0 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk. Szerdán túlnyomóan napos, még többfelé szeles időre van kilátás -1 és +4 fok közötti maximumokkal - írja az Időkép.

(Kiemelt kép: Ilu Tamás, Szolnok, Met-kép)

2022. június 30., 14:23

Nem a háború, hanem Orbán Viktor miniszterelnök a gyenge forint és a megállíthatatlan infláció oka – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője.

2022. június 30., 11:15

Az önkormányzat döntése nyomán júliustól a jelenleginél szigorúbb feltételekkel lehet csak parkolni Pécs közterületein: több eddigi kedvezmény megszűnik, a fizető övezet mérete növekszik, bizonyos zöld rendszámos autók ingyenes várakozási lehetőségét eltörlik és a „városmagban” történő behajtás szabályai is változnak.