Megbénult az autós közlekedés Pécsen, akkora vihar csapott le

A sűrű esőtől semmit nem lehetett látni.

2021. augusztus 1., 15:49

Szerző:

Egy autó fedélzeti kamerája rögzítette, hogy pillanatok alatt sötétbe borult az ég, és szinte a semmiből tört elő, hatalmas széllel a vihar Pécsen. A szélvédőtörlők a maximumon működtek, de így sem lehetett látni semmit, az autós kénytelen volt megállni. Vasárnap piros riasztást adtak ki, de azóta visszavonták. Jelenleg másodfokú riasztás van érvényben az ország középső területein. A viharok kelet vonulnak.

Az Időkép az időjárás összefoglalójában azt írta, a hullámzó hidegfront vonul át az ország fölött, de előtte a Dél-Alföldön még 38-39 fokot mérhetünk. A front mentén jó esély mutatkozik igen heves zivatarok kialakulására. Ezeket felhőszakadás, 100 kilométer per órás meghaladó szélrohamok és jégeső kísérhetik. Az ESTOFEX az ország északi felére a legmagasabb, 3-as fokozatú figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható heves események miatt.

(Kiemelt kép: Pécs keleti része, Komlói út, járhatatlanná vált 2021. augusztus 1. Fotó: Viharvonal Viharvadász Csapat Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.