Medián: Karácsonyt újraválasztanák, simán vezet az ellenzék Budapesten

A Medián friss felmérése szerint Budapesten a választók 51 százaléka szavazna Karácsony Gergelyre.

2022. november 24., 18:33

Szerző:

Budapesten a júliusi adatokhoz képest jelentősen nőtt az ellenzék támogatottsága, a kormánypártoké pedig csökkent: október végén a teljes szavazókorú népesség körében 38:27 arányban vezet az ellenzék – derült ki a Medián és a 21 Kutatóközpont omnibusz-felméréséből, amelyet 1000 fős mintán készítettek. A közvélemény-kutatás szerint Karácsony Gergely ismét nyerne a főpolgármester választáson. 

Egy „most vasárnapi” feltételezett választáson ugyanis a júliusi 46 százalékkal szemben újra a választók abszolút többsége, 51 százaléka szavazna rá, miközben az – egyelőre meg nem nevezett – fideszes jelöltre csak 30 százalék, írja a hvg.hu.  Az 50 évesnél fiatalabbak korcsoportjaiban magabiztosan vezet a hivatalban lévő főpolgármester, az idősebbek körében kiegyenlített a helyzet. A nyolc osztályt vagy kevesebbet elvégzett szavazók a kormánypárt jelöltjét preferálnák, a közép- és felsőfokú végzettségűek körében viszont igen jelentős Karácsony fölénye.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely előválasztási kampánynyitó rendezvénye a budapesti Madách téren 2021. szeptember 17-én, Budapesten. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Tegnap 20:12

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.

Tegnap 17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.