Matolcsy fia bútorozhatja be a Testnevelési Egyetem új campusát

2018. augusztus 17., 06:37

Szerző:

Matolcsy Ádám, a jegybank elnök fiának cége, a „családi összefogással" 2015-ben megvásárol Balaton Bútorgyár szállíthat 207 millió forintért bútorokat a Testnevelési Egyetem új campusára – szúrta ki a K-Monitor.

Az egyetem kormányhatározattal kapott fejlesztési pénzt, 207,5 millióért vettek az új campusra többek közt 369 íróasztalt, 569 tantermi asztalt, 318 görgős és 2632 rakosgatható széket, 432 szekrényt.

A cég honlapján nem érhetők el árak és a katalógus is átdolgozás alatt van, így nem lehet kiszámolni, reális-e listaáron a beszerzés. Az azonban feltűnő, hogy az áron és jótálláson túl nem kértek gazdasági-pénzügyi garanciákat, a tendert pedig gyorsított eljárásban folytatták, hogy a mobíliák még a tanévkezdés előtt megérkezzenek – írja a szervezet. Az erős verseny (4 érvényes és a meglepően sok, 8 érvénytelen ajánlat) és a becsült értéknél alacsonyabb végleges érték viszont arra mutat, hogy nem jutott igazán sok járadékhoz a Matolcsy-fiú cége.

Azért nem kell sajnálni, amikor megvette a gyárat, az előző évben mindössze 266 ezer forintos nyereséget elérő üzem gyorsan kapott egy félmilliárdos támogatást fejlesztésre, és a vásárlást követő második teljes évben a közbeszerzéseken elnyert megrendelések értéke meghaladta az egymilliárd forintot.