„Pofátlanító” rendőrautókkal lép fel a pofátlanul parkolók ellen a kerületi polgármester

Parkolásgátlókkal és „pofátlanító” rendőrautókkal igyekszik ritkítani az arcátlan parkolások lehetőségét a második kerületi polgármester.

2023. szeptember 9., 11:13

Szerző:

Szombaton délelőtt közösségi oldalán számolt be Őrsi Gergely, hogy immár második alkalommal is vitába keveredett egy ismert művésszel. Ez utóbbi több mit arcátlan módon már nem első alkalommal véli úgy, hogy a szabályok rá nem vonatkoznak a közösségi szabályok.

Márpedig a szabályok mindenkire vonatkoznak – írta szombat délelőtti bejegyzésében Őrsi. Tette mindezt annak apropóján, hogy a közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán. Mivel az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbsége miatt a Margit körút járdáit mindenhol parkolásgátló növényládákkal és oszlopokkal védik, csak a zebrán keresztülhajtva tudta megközelíteni a pékséget többszöri alkalommal.

Hozzátette: ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladata „tahóparkoló” autók kerülgetése. De veszélybe sodorta a Margit körúton szabályosan haladó autósokat is, akik szintén nem számítanak a gyalogátkelőről kitolató autóra. A művész nyilatkozata alapján egy megoldást lát a kérdésre, egy külön parkolóhely kialakítását az üzlet előtt, a zebránál, hogy ott megállhassanak.

„Szerintem viszont nem ez a megoldás: A lehető leghamarabb ide, a járda közepére is ki fogunk helyezni egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát. Mivel fénykép alapján bírságot kiszabni nem tudunk, szép gesztus lenne, ha Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását! Ahogy fellépünk traffipaxok telepítésével a száguldozók ellen, ahogy pofátlanító autót vásároltunk a rendőrségnek, ugyanúgy fogjuk ezt a helyzetet is orvosolni” – írja a második kerületi polgármester.

(Kiemelt kép: szabálytalan parkolás a második kerületben. Forrás: Őrsi Gerely politikus Facebook-oldala)

 

 

08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.