Van egy jó hírünk a Nagymaros és Szob között közlekedőknek

Jövő szombattól Nagymaros és Szob között egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés, mert a júniusi esőzés okozta károk helyreállítása a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt – közölte a Mávinform csütörtökön.

2022. július 21., 09:00

Szerző:

A közlemény szerint a Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek. A helyreállítási munkálatok a másik vágányon folytatódnak, várhatóan augusztus közepére végeznek velük a szakemberek.

A Nyugati pályaudvarról munkanapokon a délutáni csúcsidőben 13:28-tól 18:28-ig óránként induló és a hétvégén 8:33-kor induló G70-es vonat csak Nagymarosig közlekedik, onnan Szobig pótlóbusszal lehet továbbutazni. A Dunakanyar felé, a Nagymaros és Szob közötti szakaszra kerékpárral utazóknak a Z70-es vonatokat célszerű választaniuk, mert néhány G70-es vonat helyett pótlóbuszok járnak, melyeken nem lehet biciklit szállítani - hívta fel a figyelmet a Mávinform.

A Dunakanyart a Balatonnal hétvégente összekötő Jégmadár Expressz (Ex 18702, Ex 18703) mindkét irányban ismét a teljes útvonalon közlekedik - olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: Nagymaros és Szob közötti vasútvonalra zúdult sárlavina 2022. június 9-én. Fotó: Mávinform)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.