Márki-Zay Péter: Orbán Viktornak le kell mondania a lehallgatási botrány miatt

A miniszterelnök-jelölt szerint hasonló botrányba bukott bele Nixon elnök is.

2021. július 19., 16:11

Szerző:

Orbán Viktor úgy bizonyíthatja be, hogy Magyarország, ha nem is liberális, de jogállam, ha lemond – jelentette ki Márki-Zay Péter hétfői online sajtótájékoztatóján. Véleménye szerint, hasonló lehallgatási ügybe bukott bele Richard Nixon amerikai elnök, így, ha bármi is bebizonyosodik abból, hogy a miniszterelnöknek köze van a lehallgatási botrányhoz, akkor Orbán Viktornak le kell mondania.

Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje azt mondta, szívesen felajánlja a telefonját, nézzék meg nyugodtan, hogy őt lehallgatták-e. Ezek után felsorolt kilenc olyan hódmezővásárhelyi ügyet, amelyek módszereikben erősen hasonlítanak a mostani Pegasus-botrányhoz. Mint ismert, Hódmezővásárhelyen Ifj. Rapcsák András kísérelte meg 2019-ben négy kémszoftver telepítését az önkormányzat gépeire, az ügyben bírósági ítélet is született, de Rapcsák András néhai fideszes képviselő fia megúszta próbára bocsátással. Viszont azóta sem tudni, ki áll az akció mögött – tette hozzá Márki-Zay Péter.

(Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövőnkért! címmel szervezett tüntetésén a Kodály köröndön 2018. május 1-jén. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.