Márki-Zay Péter elárulta, miben egyeztek meg a pártokkal szerdán

Konkrét személyekről csak a választások után beszélnek.

2021. október 20., 20:48

Szerző:

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az ATV Nap Híre műsorában elmondta, hogy a szakértői kormány nem zárja ki, hogy politikusok is tagjai legyenek. A pártokkal abban állapodtak meg, hogy konkrét személyekről a miniszteri pozíciókra csak választások után fognak dönteni. 

A MSZP nyitott a hetedik frakcióra, Márki-Zay Péter a mai egyeztetések után a legfontosabbnak azt látja, hogy először kell a program, utána jönnek a személyi kérdések. Ehhez hozzákapcsolódik az is, hogy a Fidesz módosíthatja a házszabályt, ami alapján akik egy listán indulnak, azok csak egy frakcióba ülhetnek be, így lehet csak egy frakció lesz.

Két programalkotó szervezet is van, az ELEGY – aminek a Mindenki Magyarországért Mozgalom szereplői is tagjai – és a pártok programalkotó szervezete. Márki-Zay Péter szerint ezt a kettőt kellene egybegyúrni, és így kialakítani a közös programot.

Abban megegyeztek a pártokkal, hogy a miniszterekről csak a választási győzelem után döntenek.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)