Márki-Zay: Gyurcsány nem akarta leváltani Orbánt, a DK becstelen

A következő időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogja támogatni a Mindenki Magyarországa Mozgalom – ezt Márki-Zay Péter, az MMM elnöke jelentette be a szervezet elnökségének vasárnapi ülése után.

2022. július 31., 15:10

Szerző:

„Ennek a közvetlen kiváltó oka az, hogy a DK több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat” – indokolta a döntést Márki-Zay.

Példaként a 16. kerületi időközi önkormányzati választást említette, amit a „legtisztességtelenebb, legbecstelenebb” magatartásnak nevezett a DK részéről

– írja a Telex

Az MMM ettől függetlenül teljesíteni fogja „az összefogásból adódó kötelezettségeket”.

Márki-Zay szerint az április 3-i választás előtt, a kampányában is azt tapasztalták, hogy Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort.

Példaként említette, hogy anyagilag és emberekkel se járult hozzá a kormányváltáshoz, sőt, ezt sok lépéssel kifejezetten akadályozta. A tovább Gyurcsányt kritizáló pontok között sorolta fel azt, hogy nem volt korábban, a Fidesz-kormány 2002-es leváltása után valódi elszámoltatás.

További közös pontként említette Gyurcsány és Orbán között a kritikátlan Putyin-barátságot.

A Demokratikus Koalíció szűkszavúan reagált Márki-Zay kijelentéseire. „Hódmezővásárhely polgármesterével szívesen beszélgetünk Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról, ugyanis korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek” – írta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás eredményváróján - Fotó - Karancsi Rudolf / 168.hu)

 

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.