Már vissza is lépett a Kétfarkú Kutya Párt egyik jelöltje

Nagy volt a nyomás az egyesült ellenzék részéről. 

2022. január 29., 21:50

Szerző:

Olyanoktól is kaptak is emaileket, akik szimpatizálnak velük, mégis azt írták nekik, hogy a Kétfarkúak miatt fog maradni a Fidesz-kormány – nyilatkozta Kovács Gergely a Spirit FM-nek arról, hogy 15 éve alatt szakadt rájuk olyan utálatcunami, mint amikor az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kritizálni kezdte, hogy nem csatalkoztak az összefogáshoz. 

Szabolcs 5-ben indítottak volna egy szekrényt, ő az egyedüli, aki visszalépett, mást nem érintettek a támadások

– árulta el Kovács Gergely, aki szerint ettől az esettől eltekintve a támadások inkább összehozták a csapatukat.

„Az tök jó, hogy ez nagyjából véget ért, ezt pár hétig kaptuk, Márki-Zay Péter kijelentései után, úgy tűnik, ma már nem annyira figyelnek az emberek Márki-Zay Péterre. Kicsit sok mindent mondott”

– tette hozzá.

A társelnök a Hitrádiónak arról beszélt korábban, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az előválasztási győzelme után felhívta, és egy befutó helyet ajánlott a Kutyapártnak a közös ellenzéki listán, ha nem indulnak külön. Márki-Zay szerint ő sosem kampányolt a Kétfarkúak ellen, viszont a Kétfarkúak hazugságokkal kampányolnak ellene is.

A Kétfarkú Kutya Párt korábban kifogásolta Márki-Zay Péter migránsellenes plakátjait is. „Szerintem a Fidesz fegyverével megpróbálni meggyőzni a Fideszt, nem biztos, hogy a legbiztosabb politikailag, illetve nem is biztos, hogy jó, mert akkor le akarjuk váltani a Fideszt valakivel, aki megpróbál bizonyos kérdésekben fideszebb lenni, mint a Fidesz?” – reagált a felvetésre a társelnök. Hozzátette: nem érti azt a kampányt, ahol azt hangsúlyozzák, hogy minden marad, ami volt, csak a vezető lesz más. Úgy véli, kevés szavazót lehet megszólítani az ellenzék ígéreteivel, azonban ez elbizonytalaníthat szavazókat. A mai napig úgy gondolja, hogy a határkerítés nem kéne, le kell folytatni a bevándorlással kapcsolatos eljárásokat. 

Mindig azt mondják:

„az ultimate megoldás az lehetne, hogy kiírják az átlagbéreket a határon, akkor gyakorlatilag senki nem akarna ide jönni”.

Ellenben továbbra is támogatják az osztrák határon felhúzott kerítést, mert sok magyar megy el nyugatra – fűzte hozzá.

Október végén 85 egyéni indulójuk volt, mára már 94 körzetben van meg a jelöltjük, ennyi a társelnök szerint kell ahhoz, hogy 71 helyen össze tudják gyűjteni az aláírásokat. Körülbelül 5 ezer passzivistájuk van jelenleg, de így is nehéz lesz az 50 ezer aláírást összegyűjteniük. A társelnök örül annak, hogy 71 egyéni jelölt szükséges már a listaállításhoz, különben belustult volna, így kénytelenek voltak országos szervezetté alakítani az elmúlt egy évben a Kutyapártot.

Kovács Gergely úgy véli, Márki-Zay sokat nem tett azért az elmúlt három hónapban, hogy megszólítsa az ellenzéki szavazókat, sőt, inkább kampányolt a Kutyapártnak, amit akár meg is lehet köszönni neki. Számít arra, hogy ha veszít az ellenzék, akkor a Kétfarkú Kutya Pártot fogják okolni a Fidesz-győzelemért. Megjegyezte, hogy feltűnően más a nem fideszes média viszonyulása most a Kétfarkú Kutya Párthoz, mint 2018-ben volt.

Arra a kérdésre, hogy mi az, amit a Kutyapárt tud és más nem, azt válaszolta: a korrupcióellenes küzdelemről nem sokat hallott még az ellenzéktől. Mint mondta, meg lehetne változtatni bizonyos törvényeket, hogy a jövőben nehezebben lehessen lopni, ezek leginkább átláthatósággal kapcsolatos dolgok. Készítettek egy belső felmérést, négyezer főt értek el, ebből kiderül, hogy a megkérdezettek szerint az ország legnagyobb problémája a korrupt politikusok. 

Arra a felvetésre, hogy Hadházy Ákos éllovasa a korrupció ellenes harcnak, és egy esetleges Márki-Zay-kormánynak a korrupcióellenes tárca nélküli minisztere lenne, azt mondta: tiszteli Hadházy munkásságát, abban azonban ennek ellenére sem biztos, hogy olyan embert kell erre a posztra tenni, aki mégis a közös ellenzék jelöltje.

(Kiemelt képünk: Kovács Gergely magyar grafikus, weboldal-készítő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke. 2021. október 27. Fotó: Merész Márton/168)