Már megint Magyarországon van Geert Wilders, Orbán Viktor szélsőséges holland rajongója

2018. december 29., 19:32

Szerző:

Magyarországon van Geert Wilders, a radikális holland Szabadságpárt vezetője, a politikust a momentumos Nemes Balázs fotózta le a Blaha Lujza téri üzletközpontban – szúrta ki a HVG. A portál emlékeztetett, noha nem tudni, most miért jött Magyarországra Wilders, de miután a felesége magyar, rendszeresen felbukkan Budapesten és környékén.

Wilders a Sargentini-jelentés után nyilatkozott a Magyar Időknek, azt mondta, a dokumentum gyalázatos, Sargentini fellépése „szégyen” Hollandiára nézve. Azzal folytatta, hogy bármennyire is borús a helyzet, Budapestnek vannak támogatói az Unióban, az Orbán-kormány migrációs politikája követendő példa kellene hogy legyen.

Arról is beszélt, szívesen dolgozna együtt a Fidesszel, erős pártnak tartja, „Orbán Viktor pedig jelenleg barátok nélkül üldögél az Európai Néppárt soraiban. Nyilván senki sem lát a jövőbe, nagyon sokféle forgatókönyv alakulhat az euró­pai parlamenti választásokat követően, de a holland Szabadságpártnak fantasztikus lenne Salvinivel és Orbánnal együtt dolgozni.”

Wilders januárban Budapesten találkozott Orbán Viktorral, mikor a könyvét adta át neki. Igaz, ez sem Orbán Viktor közleményéből derült ki, az iszlámellenes nézeteiről ismert, szélsőjobboldali politikus – mint megírtuk –posztolt egy fotót a kézfogásról a Twitter-oldalán.