Sárga mellényes önkéntesek etetik, itatják, fürdetik és sétáltatják a betegeket a tatabányai kórházban

2020. február 18., 12:39

Szerző:

Tizenhárom önkéntes dolgozik sárga mellényben a tatabányai Szent Borbála Kórházban - írja a Kemma.hu nyomán az Infostart.

Az önkéntesek szakápolást nem igénylő feladatokat láthatnak el, ilyen az etetés, itatás, kiültetés, sétálgatás, tisztálkodás, felolvasás, betegszállítóra várás. Munkájukat egy kórházi koordinátor segíti.

Ahhoz, hogy munkába álljanak, egy ingyenes, háromalkalmas tanfolyamon kell részt venniük, amely végén vizsgát tesznek. Ezután már csak egy terepinterjú vár rájuk. A mostani körben február 21-ig lehet jelentkezni önkéntesnek a kórház elérhetőségein.

Van az önkéntesek között olyan, aki Bicskéről azért jár be nyugdíjasként, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak, a nővérek, ápolók munkáját segítve. Van olyan is, aki korábban beteg volt, és Kecskédről is szívesen ingázik szerdán és csütörtökön.

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.