Újabb eljárás indult Mambo és Betty halála miatt

2020. október 30., 17:07

Szerző:

Az augusztus 18-án elhullott elefántok, a szadai szafariparkban élő Mabo és Betty tulajdonosa, René Kaselowsky ellen állatvédelmi és az állati melléktermékek kezelésére vonatkozó jogszabályok megsértése tárgyában eljárást indított a NÉBIH, közölte a Telex-szel Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója.

Richter szerint az állatok feltehetően a szállítással összefüggésben hullottak el. Tulajdonosuk Töltéstavára vitte őket, hogy megismerjék azt a területet, ahol a Casselly család egy parkot szeretett volna kialakítani számukra. Az volt a tervük, hogy ott töltik majd az elefántok békés nyugdíjas éveiket.

A specialista állatkerti állatorvos igazolásában nem tudta megjelölni az állatok elhullásának az okát, és a tulajdonos kegyeleti okokból nem kérte az állatok boncolását, amivel további vizsgálatokat lehetett volna végezni. Az illetékes magyar hatóságok október 20-án megkezdték az ügy kivizsgálását, de nem a Magyar Nemzeti Cirkusz vagy a Szadai Safari Park ellen, tette hozzá Richter.

A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozást nemrég.