Májustól megszűnik a távirat

A Magyar Posta szerint annyira kevesen veszik igénybe a lehetőséget, hogy nincs értelme tovább fenntartani a szolgáltatást. Európában is alig van már táviratozó ország.

2021. április 6., 11:35

Szerző:

Április végétől megszűnik a Magyar Posta belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatása - írta a Magyar Nemzet. A vállalat indoklása szerint az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent a távirat iránti igény és számos európai ország amúgyis megszüntette már ezt a szolgáltatást.

Míg harminc évvel ezelőtt évi nyolcmillió táviratot küldtek, mára már csak a tízezres nagyságrend jön össze egy év alatt. Aki szeretne még életében elküldeni egy táviratot, az április 30-ig teheti ezt meg. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy férfi táviratot olvas az Erzsébet (Lenin) körúti Royal szálló halljában, Budapesten, 1961-ben. Fortepan | Bauer Sándor)

09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.