Majdnem 17 millió forintba került a Fidesz velencei frakcióülése

2018. október 26., 16:21

Szerző:

Nagyon drága volt a Fidesz évadnyitó kihelyezett frakcióülése, amelyet szeptember közepén tartottak Velencén. A rendezvényért 16,7 millió forintot fizettek ki – írja az mfor a parlament honlapjára feltöltött szerződéslista alapján.

A frakcióülésen a kormánypárt előtt álló időszak főbb témáit, irányvonalait beszélték át. A szerződést a frakció nevében Kocsis Máté írta alá a White Hotel Marketing Kft.-vel.

Kocsis Máté
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Tavaly is Velence volt a helyszíne a kihelyezett ülésnek, a másik szerződő fél szintén a White Hotel Marketing Kft. volt. Akkor 15,2 millió forintba került a rendezvény.

A 16,7 millió forintos költséggel a második legdrágább rendezvény a mostani ülés. A sort a 2016 őszén Balatonfüreden a Flamingó Wellness és Konferencia Hotelben tartott gyűlés vezeti. Akkor 17,3 millió forintot számláztak ki a Fidesznek. A legolcsóbb ülés a 2014 szeptemberében Tapolcán tartott volt, az „csak” 8,4 millió forintba került.

444 nemrég Orbán Viktor magánrepülőgépes útjai kapcsán összegyűjtötte azokat az eseteket, amikor az MSZP habzsi-dőzsizett, az egyik pedig pont illik ide. A Medgyessy-kormány 2003. október 18-án Söjtörön kihelyezett kormányülést tartott, amin a kormánytagok és a meghívottak, körülbelül 100 fő összesen 734 ezer forintért hozatott ebédet a budapesti Mágnáskert étteremből. Az egy napos program 2,4 millió forintba került. Két évvel később Gyurcsány Ferenc egy üzleti reggelin vett részt, Szijjártó Péter akkor fideszes képviselőként a Kempinski bejárata előtt egy műanyag asztalnál ülve falatozva azt nyilatkozta, hogy az emlékezetes söjtöri lakoma meg nem valósított menüjét eszi: virslit, tormát és barna kenyeret. Szijjártó Péter hozzátette, hogy a miniszterelnök a fizetős reggelivel tanúbizonyságot tett arról, hogy nulla a szociális érzéke, hiszen a 35 ezer forintos reggeli sok családban több, mint az egy főre jutó havi jövedelem. Emiatt is csak félve jegyezzük meg, amire Márki-Zay Péter jóvoltából derült fény (a 168 Óra pedig hat nappal azelőtt megírta, hogy a magyar sajtó többi része felkapta volna a hírt), vagyis hogy a független hódmezővásárhelyi polgármester hivatalba lépése előtti egy év és négy hónap alatt csaknem 50 milliót költött ételre és italra a városban a fideszes önkormányzat.