Magyarországon nem kell tartani a nyelőcsőroncsoló üdítőtől

Nem kell tartani a magyaroszági üzletláncokban kapható Coca-Cola termékektől.

2023. november 8., 19:59

Szerző:

A 168.hu is beszámolt arról, hogy visszahívja két termékét a kereskedelmi forgalomból a Coca-Cola horvátországi forgalmazója, mert hat ember kórházba került, miután ivott ezekből a szénsavas üdítőkből  A Coca-Cola HBC Magyarország tud a vállalat nyelőcsöveket szétmaró termékei miatt a horvátoknál kialakult helyzetről, azonban a hivatalos közlésük szerint nálunk nem kell attól tartani, hogy mérgezéssel kórházba kerülhetünk a Coca-Cola által forgalmazott szénsavas üdítőktől.– írja a Telex.

„Horvát vállalatunk megtette a szükséges intézkedéseket a lakosság biztonságának megóvása érdekében. Kollégáink teljeskörűen együttműködnek a helyi hatóságokkal az esettel kapcsolatos hivatalos kivizsgálást illetően.

A horvátországi események nem érintik a Magyarországon forgalomba hozott termékeket”

– írta a lap kérdésére szerdán a vállalat.

(Fotó: Unplash)

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.