Magyarország legdrágább vasúti beruházásába vághat bele Mészáros Lőrinc

Újabb nap, újabb zsíros beruházás. Az üzletember egyik cége ezúttal viszont kénytelen a Strabaggal közösködni.

2021. június 9., 19:14

Szerző:

Fajlagos költségeit nézve Magyarország legdrágább vasúti beruházásába vághat bele Mészáros Lőrinc egyik cége, a V-Híd Építő Zrt. a Strabag Rail Kft.-vel közösen – írta az Átlátszó.

A Békéscsaba és Lőkösháza közti csaknem harminc kilométer hosszú szakaszt nettó 127 milliárd forintból újíthatják meg.

Ennyi pénzből három állomást korszerűsítenek, illetve második vágányt is kiépítenek, és korszerűsítik a teljes villamosfelsővezeték-hálózatot is.

Az Átlátszó cikke szerint a kormány 2017-ben még csak nettó 79,4 milliárd forintot szánt a beruházásra. A napokban lezárult közbeszerzés adatai alapján tehát egy kilométer felújítása 4,37 milliárd forintba kerül majd, megdöntve ezzel a fajlagosan legdrágább vasúti beruházás eddigi rekordját, amit

szintén Mészáros Lőrinc V-Híd Zrt.-je tartott a debreceni BMW gyárhoz kilométerenként 3,6 milliárdos áron épített vasúttal.

(Kiemelt kép: Óbarok, 2018. december 7. Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. A pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak és 4 túlméretes szerelvénynek. MTI/Bodnár Boglárka)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.