Ezekben a városokban lehet több koronavírusos eset a következő hetekben

Az NNK tájékoztatása szerint 13 városban továbbra is alacsony, kilenc mintavételi helyen pedig mérsékelt a koncentráció.

2021. szeptember 20., 17:19

Szerző:

Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve hétfőn a honlapján, írja az MTI. Mint írták, a 37. héten a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja országos átlagot tekintve továbbra is lassú emelkedést mutat.

A vizsgált települések zömét stagnáló tendencia jellemzi, azonban Pécsett és Székesfehérváron növekedés, míg Szolnok esetében csökkenés tapasztalható – tették hozzá. Az NNK tájékoztatása szerint 13 városban továbbra is alacsony, kilenc mintavételi helyen pedig mérsékelt a koncentráció.

(Kiemelt kép: 2020. április 20-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttműködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekből. Fotó: Varga György / MTI)