Átlagosan 20 százalékkal nő a Magyar Suzuki munkatársainak fizetése

Januártól átlagosan 20 százalékkal emeli a Suzuki az esztergomi autógyártó munkatársainak fizetését.

2022. december 21., 17:01

Szerző:

Az Üzemi Tanáccsal folytatott egyeztetést követően a Magyar Suzuki Zrt. 2023-ban a vállalat munkatársainak bérét átlagosan 20 százalékkal emeli. A vállalat két részletben teljesítmény függvényében 1,5 havi bónuszt is előirányzott jövőre – írták közleményükben.

Megjegyezték, hogy a '23-ra tervezett bónuszkifizetés a vállalat teljes munkaerőállományára fog vonatkozni. Az összesen másfél havi bónusz első, félhavi részét júniusban, a második, teljes havi összeget év végén kaphatják meg teljesítményhez kötötten a kollégák. A vállalat egyúttal bejelentette, hogy az erre az évre előirányzott év végi egy havi bónuszt már decemberben megkapták a munkatársak.

Az esztergomi gyártóvállalat 2023-ban a béren kívüli juttatásokra fordított összeget is tervezi emelni. Extra juttatásként továbbra is biztosított a meleg illetve hideg menüs étkezés, a környező településekről pedig buszjárat szállítja a dolgozókat a gyárhoz. Évente egészségügyi szűrővizsgálat, megemelt összegű házasságkötési, gyermekszületési, illetve temetési támogatás érhető el – részletezték.

(Kiemelt kép forrása: Suzuki)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.