Örülhet Mészáros és Lezsák Sándor, illetve a gödöllői premontreiek

Rendeletgyártási dömping történt az éjjel. 

2020. december 10., 06:01

Szerző:

Történeti kutatóintézetet kapott Lezsák Sándor, nem kell vizsgálni versenyjogi szempontból a Mészáros-féle megabank létrejöttét, meghosszabbították az ingyenes parkolást - egy sereg dologról döntött a kormány a 9-i Magyar Közlönyben.

 

-Meghosszabbította a védelmi intézkedéseket hivatalosan is január 11-ig. 

 

-Rendőrök, katonák csak miniszteri engedéllyel utazhatnak külföldre

 

-Újabb hónapra, januárra is ingyenes az internet a digitális oktatásban résztvevőknek

 

-Az ingyenes parkolást is meghosszabbította a kormány február 8-ig

 

-Megszünteti a kormány a 2013-ban létrehozott, népes kutatócsapattal rendelkező Rendszerrváltás Történetét Kutató Intézetet és Archívumot, egyben átadja a Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola Alapítvány felügyelete alá, Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum Nonprofit Fft. néven, és ehhez pénzt is ad, 436,3 millió forintot.

 

-Közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősíti a kormány azt, hogy a Mészáros-irányítás alatt lévő Magyar Bankholding Zrt. megszerzi az irányítást a Budapest Bank, az MKB és a Magyar Takarékszövetkezet Bank felett, így azt a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálja - nem kell tehát attól tartani, hogy túlzott tulajdonosi koncentráció miatt meghiúsul a művelet. 

 

-A kormány 3,35 milliárd forintot juttat a Gödöllői Premontrei Apátság "hitéleti és köznevelési célú" beruházására. 

 

-A munkahelyek gyerekfelügyeletet hozhatnak létre, ahova olyan, legalább 20 hetes, legfeljebb 14 éves gyerek járhat, akinek nincs fertőző betegsége. Legfeljebb 6 és 18 óra között működhet, az önkormányzatnak kell bejelenteni a létrehozását, és lazább szabályozás érvényes rá - nem kerül a gyerekvédelmi törvény hatálya alá a működtetése.