Magyar Hírlap: Moziba, fürdőbe, szállodába majd csak védettségi igazolvánnyal lehet menni

A kormánylap szerint 4 millió beoltottnál újabb könnyítést terveznek. 

2021. április 20., 14:57

Szerző:

A kormány 4 millió beoltottnál is tervez könnyítéseket – írja információira hivatkozva Magyar Hírlap. A fideszes napilap azt írja, négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, amelyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

A lap szerint 18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

A kormányközeli újság információi szerint négymillió beoltottnál a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, amelyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt. 

A laphoz eljuttatott hírek szerint az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy vendéglős felszolgál egy kávézó teraszán a Ráday utcában, 2020. május 18-án. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)