Megint jönnek-mennek a frontok

De sok lesz a napsütés.

2022. február 3., 06:05

Szerző:

Csütörtök hajnalban keleten egy összeáramlási vonal mentén még kialakulhat hózápor, kisebb havazás. Napközben számottevő csapadék már nem várható, sok lesz a napsütés, de délután nyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Este, késő este északnyugaton gyenge eső, néhol havas eső előfordulhat. Veszít erejéből a szél, de még többfelé lehetnek élénk lökések. Hajnalban -6, +3, napközben 2-8 fokot mérhetünk.

Péntek hajnalban főként északon, északkeleten alakulhat ki havazás, havas eső, néhol ónos eső is. Napközben többnyire napos idő várható, keleten kisebb záporok, hószállingózás néhol még előfordulhat. Helyenként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. Hajnalban -5, +3, kora délután 4-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombatra egy hidegfront hoz szeles időt. Reggel északon, északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék, másutt elszórtan záporok, kisebb eső alakulhat ki. Délután fokozatosan csökken a felhőzet mennyisége, de egy-egy zápor még előfordulhat. Az északnyugati szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Hajnalban -2, +4, napközben 5-10 fok várható.

Vasárnap megnövekszik a magas szintű felhőzet, így szűrt napsütésre van kilátás. Eső, havas eső előreláthatólag este északon eshet. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalra -6, 0 fok közé hűl le a levegő, kora délután 3-10 fokra van kilátás. 

Hétfőre szeles, záporos idő körvonalazódik. Napközben 5-14 fok között tetőzhet a hőmérséklet.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.