Lövöldöztünk egy jót a leendő helikpotereinkkel

Idén nyáron megérkeznek a magyar légierő Airbus H225 típusú helikopterei – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-videójában, miután kipróbálták egyet csütörtökön Várpalotán.

2023. április 6., 19:15

Szerző:

Az Airbus H225-ös helikoptereket idén nyáron veszi át a Magyar Honvédség, a légi járművekre speciális, H-Force elnevezésű fegyverzetrendszert szerelnek – közölte a miniszter. Hozzátette: a világon először a magyar légierőnél vezetik be „ezt a kombinációt, ezzel a fegyverzetrendszerrel”. 

Ma itt Várpalotán azt láthatták, hogy ez a nem irányított rakétát hogyan lőtték ki és találta el pontosan a célját – mondta a honvédelmi miniszter.

„Ez egy nagyon modern XXI. századi, a digitális haderőbe illeszkedő komoly fejlesztés”, amely hamarosan a magyar légierőnél működik majd – tette hozzá. Úgy fogalmazott: „A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát.”

(Kiemelt képünk: A francia légierő Airbus H225M helikoptere.)

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a szervezetek mintegy egymilliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 12 ezer bejelentés érkezett.

Vészesen közeledik a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazás határideje, de még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése – írja a Telex.