Megszűnt a Normafa lezárása, de még ne menjünk szánkózni

Vasárnap reggel nyolc óra előtt posztoltak arról a Normafa Park Facebook-oldalán, hogy a fák veszélyes mértékű jegesedése megszűnt, ezért a terület hivatalos lezárását az Erdőgazdálkodó megszünteti.

2023. december 3., 10:52

Szerző:

Hozzáteszik: ennek ellenére nem javasolják a népszerű kirándulóhely felkeresését, ugyanis az utak több helyen rendkívül csúszósak és jegesek, a gyalogos közlekedés balesetveszélyes is lehet. Azt írják, a Normafa erdőterület, az erdőn belül nincs csúszásmentesítés, emiatt a területet mindenki saját felelősségére látogathatja.

A 24.hu idézi a hozzászólásokat is, melyekben többek között arról érdeklődnek, hogy meddig tartanak pontosan a Normafa Park határai. A fenntartó azt válaszolta, hogy az interaktív térképük ellenére nem egyértelmű a helyzet, amit hamarosan korrigálnak.

Mint ismert, a XII. kerületi önkormányzat pénteken lezárta a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható.

A közlemény szerint „a balesetek megelőzése és a biztonság érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa erdőterületeit erdőgazdálkodói jogkörével élve péntek reggeltől ideiglenesen lezárta”.

(Kiemelt kép illusztráció. Forrás: Wikimedia Commons)