Lesöpörte a Fidesz az otthonápolási díj emelését, amit minden ellenzéki párt támogatott

2018. július 4., 17:15

Szerző:

Egyelőre úgy tűnik, nem kaphatnak több pénzt a semmiből tengődő otthonápolást végző családtagok – írja a 444.hu.

Varju László, a Költségvetési Bizottság DK-s elnöke közölte: hiába tüntettek a Kossuth téren a beteg hozzátartozóikat otthon ápoló családtagok, hogy juttatásuk elérje a minimálbér szintjét, hiába tüntettek azért, hogy áldozatos munkájuk munkaviszonynak számítson. A testület fideszes többsége lesöpörte az asztalról a kérést, és az összes ellenzéki párt által támogatott javaslatot.

Fotó: Kökényesi Gábor

A Parlament Költségvetési Bizottsága nyújtotta volna be a költségvetésben csak 6 milliárdos tétel módosítását, de a fideszes képviselők nemet mondtak.

Június 27-én vonultak a Parlament az otthoni ápolást végző szülők, hogy a költségvetés általános vitájának kezdetekor felhívják a döntéshozók figyelmét méltatlan helyzetükre, és azt követeljék: ismerjék el foglalkoztatási jogviszonyként a munkájukat, amelyért járjon tisztességes bér.

Ahogyan azt egy édesanya történetén keresztül mi is bemutattuk, jelenleg a legmagasabb összeg, amit a kemény 0-24-es munkát végzők kaphatnak az 50 800 forint.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.