Lemondott Novák Katalin

A köztársasági elnöki pozícióra készül.

2021. december 22., 16:00

Szerző:

December 31-ével lemond a családokért felelős miniszteri tisztségéről Novák Katalin – jelentette be közösségi oldalán.

Novák Katalin azt írta, hogy „minden erőmmel az előttem álló feladatra készülhessek.” Ahogy korábban mi is megírtuk, Novák Katalint jelöli a Fidesz a következő köztársasági elnöknek, Áder János helyére. A pozícióban már annyira biztosak, hogy a Metropol is tényként kezelte, hogy Novák lesz az új köztársasági elnök. Ez pedig igen nagy valószínűséggel így is fog megtörténni, de tényként csak a szavazás után lehet kezelni, addig még Áder János a köztársasági elnök.

(Kiemelt kép: Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2021. január 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnökség / Kékesi Donát)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.