Lélegeztetőgépen van az a négyéves kislány, akit egy buszban felejtettek

A sofőr ellen fegyelmi eljárást indított a város polgármestere. 

2022. június 9., 13:13

Szerző:

Lélegeztetőgépen van az a négyéves kislány, akit egy buszban felejtettek több órára a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán – értesült az RTL Híradó Inez édesapjától. Elmondása szerint a lánynak belső vérzése volt tüdő- és gyomortájékon, tehát továbbra is súlyos-életveszélyes az állapota. 

Az RTL Híradó a hír megerősítését kérte attól a debreceni kórháztól, ahol a kislányt ápolják, de egyelőre nem kapott információt. A tomajmonostorai polgármester fegyelmi eljárást indított a busz sofőrje ellen, az óvoda ugyanis az önkormányzathoz tartozik. A Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt hivatalból indított eljárást.

Korábban írtunk róla, hogy a 4 éves Inezt egy gyermekeket szállító kisbuszban felejtettek kedd reggel Tomajmonostorán és csak délután találtak rá. A gyermek a buszban több órát tölthetett úgy, hogy abban legalább 50 fok volt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu / Dimény András)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.