A világ 29. legjobb városa lett Budapest

Legalábbis egy brit magazin szerint.

2021. szeptember 9., 12:29

Szerző:

Budapest a 29. legjobb város a világon a brit Time Out magazin szavazása szerint. 27 ezren vettek részt a voksoláson, a végleges rangsor pedig újságírók és szakemberek véleményének segítségével készült el. A legjobb városnak San Franciscot, másodiknak Amszterdamot, harmadiknak pedig Manchestert választották.

Magyarország fővárosáról azt írja lap, hogy a járvány miatt bezárt szórakozóhelyek helyett a közösségi életnek a zöldterületek adnak helyet. Egyre többen járnak túrázni az erdőkbe, piknikezni a partokra vagy iszogatni a Duna-partra. Jelenleg egyre több terv készül annak érdekében, hogy fejlesszék ezeket a szabadtereket. Az értékelés külön kiemeli a Duna menti zöldövezeteket, strandokat és bárokat.

(Kiemelt kép: Budapest. Fotó: Pasquini Cedric / Hemis.fr / Hemis via AFP)

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.