Legfeljebb a kanapéig fogunk kirándulni szombaton

Eső, szél, hideg. Meg még egy kis eső. 

2022. november 5., 06:34

Szerző:

Nagyrészt borult marad az ég, csupán átmenetileg és inkább csak az északnyugati megyékben szakadozhat fel a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentésében.

Főként az ország keleti felén többfelé valószínű újabb eső. Az északnyugati szél a Dunántúlon többfelé megerősödik, a hegyekben és a Balatonnál viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 között alakul, a Viharsarokban lesz az enyhébb idő. Késő estére 7, 12 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a középső országrészben a várható 24 órás csapadékösszeg (az éjjel már leesett mennyiséggel együtt) a 20 mm-t több helyen meghaladja.

A Dunántúl magasabban fekvő helyein, valamint a Balaton térségében időnként viharos széllökések (60-70 km/h) is kísérhetik az északias szelet.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.