Lecsapott a rendőrség a 14-es villamos vonalán

Közterületen alkoholizált, megbüntették.

2022. április 17., 09:42

Szerző:

Több rendőrségi feljelentéssel zárult a 14-es villamosvonal ellenőrzése. 

A BRFK munkatársai ezen a héten kedden a 14-es villamost, a megállóhelyeket és a járat útvonalát ellenőrizték. Az akció során a rendőrök egy férfit garázdaságon tetten értek és elfogtak. Tulajdon elleni szabálysértés miatt egy, közterületi alkoholfogyasztás miatt két szabálysértési feljelentést tettek. Köztisztasági szabálysértés miatt két embert bírságoltak meg. Továbbá egy szabálytalan gyalogos és egy engedély nélküli árus is helyszíni bírságot kapott. Az intézkedésekre ezúttal nem a szerelvényen vagy a megállókban, hanem a járat útvonalán volt szükség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben tájékoztatott, hogy a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerség keretében rendszeresen ellenőrzéseket tartanak a közösségi közlekedési eszközökön az utasok biztonsága érdekében.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.