Lázár János valamiért elfelejtette beleírni a vagyonnyilatkozatába, hogy 1,7 millió forint EU-s támogatást is kapott

2018. március 23., 18:26

Szerző:

Lázár János tavaly 1,7 millió forint támogatást nyert tavaly az Európai Unió agráralapjából. Ezt a tényt viszont nem tüntette fel vagyonbevallásában – írja a hvg.hu.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly uniós forrásból 1 millió 200 ezer, nemzeti forrásból pedig 212 ezret forintot kapott erdőszerkezet átalakítására. További 276 ezer forintot nyert az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból területalapú támogatásként.

Feltüntetett egy évi hárommillió forintos, erdőgazdálkodásból származó bevételt, de ez még a 2016-os vagyonnyilatkozatában is szerepelt, és 2017 előtt nem kapott uniós támogatást a miniszter. Tehát az 1,7 millió forint nem része ennek.

Az államkincstár nyilvántartása szerint Lázár édesapja és az édesanyja is kapott uniós támogatást. Lázár Jánosné 126 ezer forintnyi kisgazda támogatáshoz jutott. Idősebb Lázár János összesen 7,41 millió forintot vehetett fel  területalapú támogatásként és zöldesítésre. A miniszter édesapja ugyanezek a két jogcímen 2016-ban összesen 9 millió forintot kapott az államkincstártól.

A portál érdeklődött érdeklődött a miniszternél, hogy miért nem tüntette fel vagyonbevallásában a támogatást, de választ egyelőre nem kaptak.

Az Orbán-kormány politikusainak a vagyonnyilatkozatáról ebben a cikkünkben írtunk korábban. Lázár János benyújtott vagyonnyilatkozatát ide kattintva lehet elolvasni.

2022. december 7., 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

2022. december 7., 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.