Lázár Jánosnak fájhat a feje – egyre több a baj a tram-trainnel

Két nappal ezelőtt egy autóval is ütközött a villamosvonat. 

2022. január 4., 14:55

Szerző:

Sajnos ez az év sem ígér túl sok jót a villamosvasútnak, ami újév napján egy autóval ütközött, emiatt fél órával meghosszabbodott a menetidő. A szerencsétlenség nem ért véget, ugyanis, ahogy a mondás szól: „amit az év első napján csinálunk, azt fogjuk egész évben”. A tram-train ismét járműhiba miatt nem közlekedik Szeged városában – írja a Hódpress.

Alig több mint egy hónapja adták át Magyarország első traim-train villamosvonatát, ami Szegedet köti össze Hódmezővásárhellyel, ezzel is segítve a két város között ingázók utazását. Ám indulását követően a próbaüzem után műszaki hiba lépett fel, ezért pótlóbuszokkal szállították az embereket a két a város között. Ígéretek voltak bőven a menetidővel kapcsolatban, ami végül 45 perc helyett majdnem egy óra lett. A technikai hibákkal való harc azóta is mindennapos.

(Kiemelt képünk: Az első tram-train szerelvény a jármű bemutatása sajtótájékoztatója Szentesen, a MÁV telephelyén 2021. január 20-án. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

16:26

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

15:43

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).