Lázár János totális fordulatszámon pörgeti a gyűlöletkampányt, Bécsben készített videót a „fehérek” eltűnéséről és muszlim bűnözésről

2018. március 6., 20:31

Szerző:

„Olyan helyen jártam Bécsben, ahol kézzel tapintható a bevándorlás következménye” – ezzel a kommentárral osztott meg szomorú aláfestő zenével kísért gyűlöletkeltő, uszító videót az osztrák fővárosi utcákról Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Bécs egyik ütőerét jelentő Favoritenstrassén állva fiatalokról és idősebbekről forgatott videót, azzal riogatva, hogy 700 ezer bevándorló lepte el Bécs utcáit.

Szerinte ha az ellenzéki pártok beengedik őket, akkor el tudja képzelni, húsz év múlva milyen lesz Budapest, mert „egyértelmű tapasztalat, hogy ha bejönnek, akkor a városban város születik”.

A kancelláriaminiszter azt is mondta: „Bécsben nagyon sok olyan iskola van, ahol már fehér bécsi gyerek nincsen, csak muszlim bevándorlóknak, közel-keleti bevándorlóknak a gyerekei járnak az iskolába. És ezek a bevándorló közösséget teljesen megváltoztatják a régi városi arculatot. Itt láthatóan piszkosabbak az utcák, láthatóan jóval szegényebb a környezet és sokkal több a bűnözés.

A bevándorlók teljesen a saját képükre alakították ezt a városrészt: a fehér keresztények eltűntek és láthatóan a bevándorlók átvették az irányítást”.

Hogy Lázár honnan vette mindezt, az a videóból nem derül ki. De hogy miért és hogyan simult bele ennyire a Rogán Antal-féle, gyűlöletkeltésre épülő központi kormányzati kommunikációba, arról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Azt pedig már csak összehasonlításként jegyezzük meg, hogy Bécs évek óta minden felmérés szerint vezeti a világ legélhetőbb városainak a listáját vagy az élbolyhoz tartozik. Az Economist Intelligence Unit felmérése szerint az osztrák főváros tavaly a világ második legélhetőbb városa volt a hét éve első Melbourne mögött, Budapest viszont csak a 36. helyen áll.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.