Kékbe borul az ország - ma van az autizmus világnapja

Az #éniskékvagyok kampány a közösségi médiafelületeken is pörög.

2021. április 2., 12:46

Szerző:

Újra elindítja #éniskékvagyok kampányát az Együtt az Autistákért Alapítvány pénteken, az autizmus világnapján – írja az MTI.

Ennek során nemcsak Magyarország ismert épületei borulnak az autizmus színébe, kékbe április 2-án, hanem számos hazai hírességet is felkérnek valamilyen kék ruhadarab viselésére.

A felhíváshoz bárki csatlakozhat saját közösségimédia-felületén, már TikTokon is, egy kép vagy videó feltöltésével, amelyben megjelenik a kék szín, a poszt leírásában pedig az #éniskékvagyok hashtag. A világnap alkalmából a Facebook-profilképek módosítására is lehetőség van az alapítvány által elkészített keretekkel, hogy ezzel is kifejezzék szolidaritásukat az autizmusban érintettek felé.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány 2021-ben életre hívja az AUTTALENT 2021 – Együtt a tehetségekért nevű tehetséggondozó programját is, ahova olyan autizmus spektrumzavarral élő, 6-30 éves korú gyermekek, fiatalok jelentkezését várják, akik valamilyen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek a zene, a képzőművészet, egyéb művészeti ágak, a sport, a tudomány, a kutatás-fejlesztés és innováció vagy a számítástechnika területén. Jelentkezni péntektől lehet.

A tehetséggondozó program 10 millió forintos tőkealapját főtámogatóként a Mol-csoport biztosítja, ennek növeléséhez járulhat hozzá most mindenki a közös összefogással.

(Kiemelt kép: Kitűző és kék szalag egy résztvevő kabátján az autizmus világnapja alkalmából rendezett ünnepséget követő Kék sétán a miskolci Széchenyi utcán, 2018. április 4-én. MTI | Vajda János)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.