L. Simon László is megszólalt Varga-ügyben, szerinte a Figyelő nem marad el a Magyar Narancstól, és már az ÉS sem a régi

2019. február 6., 13:12

Szerző:

A volt kulturális államtitkár a Klubrádióban nyilatkozott a Varga-ügyről, vagyis hogy a fideszes médiabirodalom mögött álló alapítvány vezetőjeként Varga István a Behirnek adott interjújában többek között azt állította, hogy a kormánykritikus sajtó jóval színvonalasabb mint a kormánypárti média, és ugyanez igaz az ellenzéki újságírók teljesítményére is a kormánypártiakéval összevetve.

Varga István röviddel ezután lemondott, a selyemzsinórt állítólag Rogán Antaltól kapta meg, a kormánypárti újságíróktól pedig Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője bocsánatot kért a Pesti Srácokban.

L. Simon László elárulta, hogy régi barátságot ápol Varga Istvánnal, akivel tudatta, hogy hibát követett el. De nem azért, mert nem lehet az embernek szabad véleménye, hanem azért, mert ha valaki elvállalja egy ilyen, javarészt kormánypárti médiaalapítvány vezetését, akkor nyilván ennek megfelelően kell nyilatkoznia. Ráadásul, még egy hibát elkövetett, ami szakmai hiba.

– Olyan ítéletet mondott, ami szakmailag nem volt megalapozott, hiteles – vélte a volt kulturális államtitkár, aki szerint Schmidt Mária lapja, 

a Figyelő egyáltalán nem marad el a Magyar Narancstól.

L. Simon László szerint egyébként már az ÉS sem bír akkora hatással, mint tíz éve, vagy évtizedekkel ezelőtt. A fideszes politikus állítja, nem tud arról, hogy Varga Istvánnak mennie kellett volna, ő mondott le, mert ő maga is belátta, hogy hibázott.

Azt tanácsolta a bukott alapítványi vezetőnek, hogy ha úgy gondolja, hogy a Magyar Narancs és az ÉS mennyivel jobb, mint a Figyelő és még néhány pár lap, akkor azokat is jobban kell forgatni, és „találja meg magának” azokban is az értékeket.

(Az atv.hu nyomán)