Az ellenzéki összefogást támogatná a legújabb magyar kriptovaluta

Az O1G-token az Orbán rezsim bukását szeretné.

2021. augusztus 27., 21:00

Szerző:

A Hungarian Vizsla Inu nevű kriptovaluta sikerét követően újabb magyar kriptovaluta jelent meg a piacon, az O1G-token.

Honlapjukon többek között a következő olvasható: „Legfőbb célunk, hogy mind több Orbán-ellenes kampányt támogassunk. Nem lehet tétlenül nézni, ahogy kisemmizik honfitársainkat… Egységben az erő! Blokkláncban az erő! Minél több emberhez el akarjuk juttatni törekvéseinket, és szeretnénk felépíteni egy erős, a rezsim elleni kampányokat támogató közösséget.”

Az ötletgazda, a Skóciában élő Pádár Márk a Magyar Hangnak elmondta, az augusztus 17-i indulást követő 24 órában kétszázan csatlakoztak a rendszerhez, igaz, azóta voltak, akik kiléptek belőle, de azóta, ha lassan is, de biztosan növekszik az érdeklődés, és a holderek, a tulajdonosok száma mostanra elérte a 250-et. A kriptovalutás világban az elmúlt néhány napban is egyre többen ismerik meg az O1G-tokent. A népszerűség többek között talán annak is köszönhető, hogy a token-tulajdonosok itt is anonimok maradhatnak, mint minden kriptovalutás rendszerben. Az alapító reményei szerint ismertségük relatíve gyorsan fog emelkedni, ahogy sok más újonnan induló kriptovaluta esetében is történt.

Pádár Márk azt mondta, nem véletlen, hogy a civilek itthon nem nagyon mernek fellépni a jelenlegi rendszer ellen, ezért indította ő is el kezdeményezését Skóciában élőként. Arról is beszélt, hogy terveik szerint, amint elérték a kritikus tömeget, mindenképpen támogatást szeretnének nyújtani az ellenzéki összefogásnak. Ugyanakkor részleteket, illetve konkrét neveket nem árult el, hogy ezt mely ellenzéki pártoknak vagy civil kezdeményezéseknek juttatják majd el. Mindössze annyit említett, hogy a közeli jövőben tervezik felvenni a kapcsolatot az ellenzéki erőkkel. Az elnevezéssel kapcsolatban – nevezetesen hogy nem tarthatja-e vissza a mérsékeltebb ellenzékieket a részvételtől a 2015-ben közismert körülmények között megszületett, durva O1G kifejezés a token nevében – elmondta, nem tart ettől. Szerinte ugyanis, aki az ellenzéket támogatja, annak nem sérti érzékenységét a kifejezés.
Egyelőre nem tudni, a politikai célokat is maga elé tűző O1G-token mennyire lesz népszerű, eléri-e a Hungarian Vizsla Inu népszerűségét.  Az azonban biztos, hogy a forgatókönyv nagy hasonlóságot mutat a HVI-vel, illetve szinte az összes kriptovaluta indulásával, amikor is az ötletet azonnal megmérik a piacon, és ha azt elismerik a befektetők, akkor rakéta sebességgel növekedésnek indulhat a kriptovaluta.

(Kiemelt kép: Stacey Coon, Anastasia Sultzer, és Nanu Berk által tervezett, Bitcoint ábrázoló banner a floridai Miamiban megrendezett kriptovaluta-konferencián 2021. június 4-én. Fotó: Marco Bello / AFP)

2024. április 16., 15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.