Publicus: Az MSZP tartja a második helyét a DK mögött az ellenzéki pártok népszerűségében, a Momentum mélyrepülés után tér vissza

2020. június 11., 06:40

Szerző:

Az ellenzéki térfélen belül – a biztos pártválasztók körében – a DK egyértelműen izmosodott, 13 százalékról 16-ra növelte részesedését (ez a teljes népesség körében májusban 9 százalékot jelent az áprilisi 8-hoz képest) - írta a Népszava a Publicus Intézet közvélemény-kutatása alapján.

Az MSZP az ellenzéki pártok közül a második helyre zárt, a stabil pártpreferenciával rendelkezők 12 százaléka szereti, ez a teljes lakosság körében 7 százalékot ér (májusi eredménye lénygében egyezik az áprilisival).

Érdemben ugyanilyen támogatottságot tudhat maga mögött a biztos pártválasztók 11 százalékának szimpátiáját bíró Momentum. A teljes népesség körében ez az arány 7 százalék – és bizony a formáció egy mélyrepülés után lett újra tényező: márciusban a társadalom 2, áprilisban pedig 5 százaléka kedvelte mindössze.

A május leginkább a Jobbiknak fáj, amelyiket a biztos pártválasztók 8 százaléka támogatta májusban, míg ez a szám egy hónappal korábban 10 százalék volt. (A korábbi politikusait sorra vesztő – legutóbb Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere lépett ki – párt népszerűsége a teljes lakosság körében 7-ről 6 százalékra szelídült.)

 

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.