Közleményt adott ki Szájer József

Komoly lépéseket tervez. 

2021. augusztus 25., 17:42

Szerző:

Jogi eljárást kezdeményez a Blikk ellen Szájer József személyi jogainak megsértéséért – jelent meg a közlemény Szájer József hivatalos internetes oldalán. 

„A mai napon egy napilap cikket és több fotót közölt rólam. A cikkben valótlan állítások és magántermészetű személyes adatok szerepelnek. Magyarországon a személyes adatokat, a képmást és a magánélethez való jogot törvény védi, azok megsértése törvénytelen. Sem a képek sem az adatok nyilvánosságra hozatalához nem járultam hozzá, azzal a lap a személyiségi jogaimat megsértette. Az ügyben jogi eljárást indítok.”  

–  ezt az írást tette közzé a korábbi Fidesz alapító, annak kapcsán, hogy a Blikk több képet is lehozott róla, ahogyan épp balatoni telkén tereget.

A képek hamar bejárták az internetet, ugyanis Szájer József az Alaptörvény egyik szerzője, még tavaly novemberben bonyolódott botrányba. Akkor még a Fidesz brüsszeli képviselője volt és vezette a kormánypárt delegációját. A Fidesz alapító akkor egy szexpartin vett részt a kijárási tilalom idején. 

(Kiemelt kép: Strasbourg, 2019. július 16. Szájer József, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd )