Kövér László szerint az Orbán-kormánynak semmi köze ahhoz, hogy Vajna Tímea magánrepülőgépen viszi orvoshoz a macskáját

Pedig az MSZP-s Mesterházy Attila csak a magyarországi állatorvos-képzés minősége felől érdeklődött.

2018. november 12., 19:27

Szerző:

A politikai életet is megmozgatta Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és kaszinónilliárdos feleségének ügye, aki beteg macskáját egészen Los Angelesig vitte egy magánrepülőgépen a megfelelő ellátás érdekében. Az MSZP-s Mesterházy Attila emiatt tette fel a kérdést, hogy

mit tesz a kormány az állatorvosi felsőoktatás javítása érdekében, hogy Vajna Tímeának, Andy Vajna kormánybiztos feleségének ne kelljen magángéppel vinnie a macskáját gyógyíttatni az Egyesült Államokba.

Az állatorvosképzésért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumának nevében Rétvári Bence államtitkár válaszolt volna, de ő inkább Kövér László házelnökhöz küldte tovább a kérdést, aki úgy tűnik, nem vette a lapot vagy nincs túl sok érzéke az iróniához. Kövér László szerint a miniszterek feladat- és hatáskörét, amelyben válaszadási kötelezettségük van, a jogszabályok jelölik ki, nem pedig „különböző médiafelületeken megjelenő bulvárcikkek”.

Az Országgyűlés elnöke szerint a Orbán-kormány egyetlen tagjának sem tartozik a feladatai közé a sajtóhírekre való reflektálás. Erre hivatkozva Kövér visszautasította Mesterházy indítványát.

Kövér László
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt