Kövér László szerint a normális homoszexuális tudja, mi a világ rendje, nem feltétlenül tartja magát egyenrangúnak

2019. május 16., 07:54

Szerző:

Az Országgyűlés elnöke, Magyarország legnagyobb házmestere szerdán tartott egy lakossági fórumot. Még az előadása előtt a közönség írásban tehetett fel neki kérdéseket - derül ki az Index cikkéből -, amelyekre később válaszolt. Egyikük úgy hangzott, hogyan lehet megőrizni a keresztény kultúrát egy olyan világban, ahol az élet minden területén lopakodik a liberalizmus, Kövér László pedig irgalmatlanul lecsapta a magas labdát. Fejtegetéseiben kitért arra, hogy a liberálisok Lengyelországban kampánytémává tették a papi pedofíliát, és bár bevallása szerint ő az egyházi személyek által elkövetett szexuális visszaéléseket a legundorítóbb bűnök egyikének tartja, elkezdte firtatni, hogy a különbség az egyházi emberek pedofíliája és Daniel Cohn-Bendit pedofil hajlamai között, hogy aztán feleljen is a saját kérdésére. Válasza szerint az egyik Istennek tartozik elszámolással, a másik is, csak nem tud róla, de Kövér László fejtegetéseinek a csúcspontja nem ez volt, hanem amikor a pedofíliához hasonlította a követelést, hogy meleg párok gyereket fogadhassanak örökbe:

– Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg aközött, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni

– jelentette ki Magyarország második legfőbb közjogi méltósága. Hozzáfűzte azért, ez a hozzáállás nem jellemez mindenkit.

– Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.

A zuglói lakossági fórumon Kövér László beszélt arról is, félreértették a megjegyzését, hogy aaz agymosó média miatt kezdték el fontosabbnak tartani az emberek a klímaváltozást a bevándorlásnál – erről a magyar sajtó az MTI híre nyomán számolt be, az MTI pedig később kiadott egy helyesbítő közleményt –, és megkockáztatta, hogy a Fidesz akár a szavazatok 80 százalékát is megszerezheti a május 26-i EP-választáson. A megkérdezett magyarok közül ilyen arányban értenek egyet ugyanis azzal, hogy a bevándorlás az egyik legfontosabb jövőt érintő kérdés.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

Tegnap 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.