Kövér László szerint a normális homoszexuális tudja, mi a világ rendje, nem feltétlenül tartja magát egyenrangúnak

2019. május 16., 07:54

Szerző:

Az Országgyűlés elnöke, Magyarország legnagyobb házmestere szerdán tartott egy lakossági fórumot. Még az előadása előtt a közönség írásban tehetett fel neki kérdéseket - derül ki az Index cikkéből -, amelyekre később válaszolt. Egyikük úgy hangzott, hogyan lehet megőrizni a keresztény kultúrát egy olyan világban, ahol az élet minden területén lopakodik a liberalizmus, Kövér László pedig irgalmatlanul lecsapta a magas labdát. Fejtegetéseiben kitért arra, hogy a liberálisok Lengyelországban kampánytémává tették a papi pedofíliát, és bár bevallása szerint ő az egyházi személyek által elkövetett szexuális visszaéléseket a legundorítóbb bűnök egyikének tartja, elkezdte firtatni, hogy a különbség az egyházi emberek pedofíliája és Daniel Cohn-Bendit pedofil hajlamai között, hogy aztán feleljen is a saját kérdésére. Válasza szerint az egyik Istennek tartozik elszámolással, a másik is, csak nem tud róla, de Kövér László fejtegetéseinek a csúcspontja nem ez volt, hanem amikor a pedofíliához hasonlította a követelést, hogy meleg párok gyereket fogadhassanak örökbe:

– Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg aközött, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni

– jelentette ki Magyarország második legfőbb közjogi méltósága. Hozzáfűzte azért, ez a hozzáállás nem jellemez mindenkit.

– Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.

A zuglói lakossági fórumon Kövér László beszélt arról is, félreértették a megjegyzését, hogy aaz agymosó média miatt kezdték el fontosabbnak tartani az emberek a klímaváltozást a bevándorlásnál – erről a magyar sajtó az MTI híre nyomán számolt be, az MTI pedig később kiadott egy helyesbítő közleményt –, és megkockáztatta, hogy a Fidesz akár a szavazatok 80 százalékát is megszerezheti a május 26-i EP-választáson. A megkérdezett magyarok közül ilyen arányban értenek egyet ugyanis azzal, hogy a bevándorlás az egyik legfontosabb jövőt érintő kérdés.

20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.