Míg az ellenzék üres padsorokkal vitázott, Kövér László gyerekfoci-döntőt nyitott meg Kecskeméten

A svéd NATO-csatlakozásról kezdeményezett rendkívüli ülés nem érdekelte Kövért, helyette a  a 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjének megnyitóján mondott beszédet, Kecskeméten.

2023. július 31., 16:17

Szerző:

Az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésén nem jelentek meg a kormánypártok képviselői, Kövér László házelnök azonban hétfőn Kecskeméten, a 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjének nyitóünnepségén részt vett, és beszédett is tartott. Többek között úgy fogalmazott: „Mindegy, hogy hol születtünk, mindegy, hogy kik vagyunk, kik a szüleink, milyen nyelven beszélünk, milyen sorsot élünk, mindannyian ugyanúgy értjük, mi a szép és mi a jó a fociban.”

Azt is mondta: „mindannyian tudjuk, mi mindent kaptunk” a futballtól.

„Ugyanúgy értjük, miért jó játszani, és miért jó szurkolni. Megtanultuk, hogy nemcsak győzni, de játszani is csak csapatban lehet. Megtanultuk, hogy figyelnünk kell egymásra a csapaton belül, és meg kell adni a tiszteletet mindenkinek, akivel együtt játszunk, csapattársaknak, ellenfeleknek, de a játékvezetőknek és a szurkolóknak is” - fogalmazott a házelnök, aki a parlamenti válogatott tagjaként a kecskeméti közélet válogatottja ellen lépett pályára a megnyitót követően.

A nemzetközi tornán 8 ország mintegy 130 állami gondoskodásban élő fiatal labdarúgója futballozik hétfőtől csütörtökig Kecskeméten.

(Kiemelt kép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjének nyitóünnepségén Kecskeméten 2023. július 31-én. Fotó: MTI/Bús Csaba)