Kovács Zoltán válaszolt Nagy Imre unokájának

2018. december 27., 18:46

Szerző:

Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája csütörtök reggel a Facebookon írt egy ingerült hangú bejegyzést arról, hogy Orbán Viktor januárban a Várba, a karmelita kolostorba költözik.  

„Az én nagyapám, aki kétszer is Magyarország miniszterelnöke volt (és akit nem átall a jobboldal tele pofával szidni, mint „legrosszabb fajta kommunistát”) a fizetéséből bérelt lakásban lakott... A fizetéséből vett abba bútort, képet, szőnyeget... Mikor halálra ítélték, teljes vagyonelkobzás is sújtotta – csakhogy a bútorán, lemezein, könyvein, ruháin kívül nem volt semmiféle ingatlana, palotái, jachtjai, bankszámlái, külföldi ingatlanai, földjei, birtoka. Annyija volt, mint mikor munkába állt... soha semmije. Úgyhogy kérdem én – KI ITT A LEGROSSZABB FAJTA?”

firtatta a kemény hangú bejegyzésben, Kovács Zoltán volt kormányszóvivő, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár pedig délután szintén a Facebookon próbálta csitítani. Így:

 

 Kovács Zoltán állítását némiképp cáfolja, hogy Budapesten a Vértanúk tere rekonstrukciója nyomán Nagy Imre szobrát áthelyezik, és minden valószínűleg szerint a Jászai Mari téren fogják felállítani. Ezt Jánosi Katalin szintén rendkívüli módon zokon vette,

 „Megölték, a börtönudvar sarkába kaparták el, álnéven, a temető sarkába ásták kátránypapírba-szögesdrótba csavarva... a forradalom 60. évfordulóján alázták végsőkig, hazudoznak róla a mai napig – most szobrát »helyezik át«. Olyanok, akik a cipője sarkáig nem érnek fel. Sírni tudnék”

– írta korábban Nagy Imre unokája.

 

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.