Nyomoznak a fideszes képviselő birtokán épült fejlesztések ügyében

60 milliós vissza nem térítendő kölcsönből épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”. 

2020. december 15., 07:28

Szerző:

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV, Kovács Sándor fideszes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlés képviselő birtokán ugyanis 60 millió forintos vissza nem térítendő EU-s támogatásból épültek turisztikai beruházások: vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”, írja a 24.hu

A pénzt nem Kovács nyerte el, mégis az ő birtokán létesültek a fejlesztések. Kovács azt mondta a 24.hu-nak, amikor ott jártak, hogy semmi köze a turisztikai létesítményekhez, ő csak telket adta, hogy fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen, és a felépítmények a pénzek nyertesének tulajdonában vannak. De a tulajdoni lapon csak az ő és édesanyja neve szerepelt - amit Kovács módosított az els 24-es cikk megjelenése után, az épületek ellkészülése után öt évvel, a nyomozás megkezdése után.  

Van más furcsa ügy is: Kovács barátja cégével pár év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el olyan településeken, amelyek Kovács választókörzetébe tartoznak.