Kósa Lajos öt teljes percen át olyan némán menekült az 1300 milliárdos kérdés elől, mint a hal

2018. március 19., 15:40

Szerző:

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli minisztert – aki még mindig nem tudott elfogadható választ adni a kérdésre, hogy milyen szerepe van az 1300 milliárd forintos örökségről szóló csalásban – ezúttal a helyi Metropólia nevű görög-katolikus egyházszervezet ünnepségén próbálta kérdezni a sajtó, de Kósa Lajos védekezés helyett új módszert választott: hogy a kocsijáig 5 percen át némán gyalogolt a 444 és a Jobbik-közeli N1 TV riporterei mellett, és egy kérdésre sem reagált: 

Mielőtt végleg kereket oldott volna , Kósa Lajos megismételte  újra elmondott, hogy az ügyben minden hazugság, és minden, napvilágot látott dokumentum kamu, ő pedig megtette a feljelentést. A nőt, aki őt megbízta az állítólag 4,35 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) örökség kezelésével, csalónak nevezte, de arra a kérdésre már nem válaszolt, hogy akkor miért kötött szerződést vele, és az egyik bizalmi emberének, Orendi Mihálynak miért van közös cége vele. Egyébként annak ellenére nevezett az ügyben minden dokumentumot kamunak, hogy korábban elismerte, több szerződés is született az ügyben, a megbízását közjegyzői okiratba foglalták. Közjegyzői okirat tanúsítja azt is, hogy a megbízó, a csengeri szabó Gáborné – akinek a férje nemrég öngyilkos lett – 2,6 millió eurót (átszámítva 800 millió forintot) akart ajándékozni a politikus édesanyjának.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.