A szennyvízben mért koncentráció emelkedik

Tovább növekszik a koronavírus koncentrációja a szennyvizekben is.  

2021. október 4., 20:38

Szerző:

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koncentrációja országos szinten továbbra is emelkedő tendenciát mutat – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményében. 

39. hete zajlanak a vizsgálatok a városok többségében, amellyel a koronavírus koncentrációját mérik a hazai szennyvízekben. A városok többségében egyenlőre stagnáló tendenciát mutat, míg Győrött, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen emelkedés tapasztalható, de csökkenés figyelhető meg Pécsett és Székesfehérváron. További 14 mintavételi ponton mérsékelt koronavírus-koncentráció volt jellemző.

(Kiemelt képünk illusztráció: Viktor Forgacs / Unsplash)

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.