Nem ért egyet a zöldfelületek lezárásával a kormánybiztos, karantén alatt is kimehetnének a fővárosiak a zöldfelületekre

2020. április 27., 17:31

Szerző:

Hosszas interjút adott a 24.hu-nak a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos, az önkéntességért és az adományozásért felelős kormányzati akciócsoport vezetője,

a Fidesz országgyűlési képviselője. Itt sok más téma mellett szó esik arról, hogy a főváros lezárja a nagyobb zöldfelületeket a hétvégére.

Révész Máriusz ezt nem tartja jó ötletnek, mert "így kisebb területekre kényszerülnek az emberek, ahol sűrűbben lesznek."

Koronavírus - Húsz gépjárművet ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez a ToyotaRévész Máriusz  sajtótájékoztatót tart 2020. április 6-án. 
Fotó: Kovács Tamás


Szűkebb pátriájának, Kőbányának a példáját hozza fel, ahol "bölcs" a polgármestere van (a fideszes D. Kovács Róbert - a szerk.), és nem záratta le a nagyobb közparkokat. A képviselő tapasztalata szerint itt az emberek szigorúan betartják a távolságot egymástól és nincsenek csoportosulások sem. 

Megítélése szerint a meleg közeledtével növelni kellene a zöldfelületeket, mert

"30 fokban biztos nem lehet hetekig megmaradni egy lakótelepi lakásban".

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.