Ágyfelszabadítás miatt hazaküldtek egy beteget az orosházi kórházból, 12 órával később meghalt

2020. április 23., 20:25

Szerző:

Megrázó történetet osztott meg az Index olvasója a portállal.

Egy nő arról számolt be, hogy férje április 11-én került be az orosházi kórházba, agyi infarktussal.

Az orosházi kórház bejárata.

 

Április 20-án az asszonnyal azt közölte kezelőorvos, hogy "hogy ne ijedjek meg, de a párom a rehabilitációs osztályra nem tud átkerülni, mert azt ki kellett üríteni, ezért hazaküldik.

 

Elmondta azt is, hogy már olyan az állapota, hogy elméletileg otthon is el tudom majd látni. Tisztába tudom tenni, és az etetéssel sem lehet gond, mert darabosat, akár fasírtot is, tud enni" - fogalmazott az asszony.

Noha a zárójelentés szerint általánosan  kielégítő állapotban volt, mégis fél nappal később a férfi elhunyt.

Nagyné Kiss Mária fél 11-kor próbálta átforgatni férjét, ekkor vette észre, hogy véres váladék ömlik ki a száján. Miután nem adott életjeleket, hívta a mentőket, akik sikertelenül próbálták meg újraéleszteni.

Az Index kereste a kórházat is. Az intézmény a konkrét esetről nem adhatott felvilágosítást betegjogi okokra hivatkozva, de annyit közöltek, "hogy a beteg hazabocsátása előtt aktív kezelést már nem igényelt. A bent fekvés során a hozzátartozó jelezte, hogy az ápolási osztályon történő elhelyezéstől elzárkózik. Ezt követően bocsátottuk haza."

Jelezték azt is, hogy az ágyfelszabadítás amúgy sem érintette őket, mivel ekkor is az intézmény rendelkezésére állt a szükséges 40%-os szabad kapacitás. 

Nagyné Kiss Mária

szerint a férjét gyakorlatilag hazaküldték meghalni.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.