Ismét csupán gyógyszertárban kaphatóak a koronavírus-gyorstesztek

Korábban a Gazdasági Versenyhivatal nehezményezte, hogy a magyarországi gyógyszertárak jelentősen túláraznak, ezért három hónapra engedélyezte a patikán kívüli gyorsteszt-forgalmazást. Ennek most vége.

2022. október 1., 09:54

Szerző:

Ismét csupán a gyógyszertárakban lehet majd kapni koronavírus-gyorstesztet Magyarországon, írja a Népszava. Emlékeztetnek, korábban, 2022 elején a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) panaszokd sora érkezett, amiért az egyszerű covid-gyorstesztek Európa legtöbb országában pár euróért beszerzehetőek, ezzel szemben azonban a patikák itthon akár 8 eurót, azaz több mint 3000 forintot is elkérhetnek egy készletért.

A GVH ezért 2022 elején három hónapra, kísérleti jelleggel a kereskedelmi forgalom számára is engedélyezte a gyorstesztek árusítását. Ennek keretében rövid ideig nem csupán a gyógyszertárak, hanem a gyógyszerforgalmazási engedéllyel amúgy rendelkező drogériák, benzinkutak és élelmiszerboltok is árulhatták.

Ezt a különleges és ideiglenes rendelkezést a hivatal most visszavonta, de azt még nem lehet tudni, ettől drágulnak-e majd a tesztek.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: Sina Schuldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

2022. november 29., 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

2022. november 29., 16:26

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

2022. november 29., 15:43

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).